08 590 346 00

Ordinarie öppettider:

Mån-Tor: 08:00-16:30, Fre: 08:00-14:00, lunchstängt 12:00-13:00

Telefontider: 8:30-10:00, 13:00-14:00

Drop-in för vaccination: helgfria tis 15.00-16.00. Drop-in gäller ej influensavaccin

Kontakta oss

Tel: 08-590 346 00

Adress: Johanneslundsvägen 3, 194 61 Upplands Väsby

e-post till mottagningssköterskor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

e-post till ledningen: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktformulär, karta

Beskrivning:

Genom att erbjuda de anställda att medverka i ett livsstilsprojekt kan företaget få hjälp med kartläggning av medarbetarnas hälsa.  Deltagarna får göra en hälsoprofil med Konditionstest på cykel. Arbetsgivaren kan därigenom få verktyg för att sätta in åtgärder som behövs för att öka motivationen och produktiviteten på sina anställda på individnivå, grupp och organisationsnivå.

Innehåll:

Exempel på några åtgårder

  • Rök/snusavvänjningstöd
  • Viktcoaching enskilt eller i grupp.
  • Motionsaktiviteter
  • Stresshanteringskurs
  • Kostföreläsning
  • Ergonomi

Tidsåtgång:

Uppföljning med Hälsoprofilbedömning görs på alla deltagare ca 6-12 månader senare för att man ska kunna få de mätbara mål som man behöver vid livsstilsförändringar

Nytta:

En del menar att åtgärder som är gratis frukt., motionsanläggningar och gymnastik på arbetstid bara gynnar de som är intresserade av sunda vanor.

Ett synsätt är att bedöma medarbetares fysiska kondition som en form av kompetens. En anställd klassas som ”otränad” (mätt i syreupptagningsförmåga) utnyttjar bara 20%-25%av sin arbetsförmåga under en arbetsdag- hälften så mycket som den som motionerar.

Även om personen har ett stillasittande kontorsarbete påverkas arbetsförmågan, eftersom syreupptagningen även påverkar hjärnans prestanda.

Välkomna till

    

Väsbyhälsan grundades 1973. Under de senaste 20 åren har vi med Optimuskliniken utvecklats till ett mini-läkarhus.

hot clinic

Vi erbjuder friskvård, sjukvård, företagshälsovård och vaccination. Vi som jobbar på kliniken är leg. läkare, allmänläkare, hudläkare, sjuksköterska, undersköterska, fotvårdare och sjukgymnast. Vi har även flygmedicin, trafikmedicin, beteendevetare och arbetsmiljöingenjör. Det viktiga för oss är att patienter och andra kunder känner sig välkomna och inte har långa väntetider i telefon eller till komma på mottagningen.

Välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post. Om du behöver boka tid ringer du på vår telefontid. Har du frågor om anslutning till företagshälsovård kontakta Dr Bo Liu.

Har du medarbetare på flera orter i Sverige? Genom oss kan du få tillgång till företagshälsovård i hela Sverige. Väsbyhälsan ingår sedan våren 2016 i ett riksomfattande nätverk av små lokala företagshälsor. Vi är alla dedikerade till det personliga bemötandet och servicen. Här är de orter vi finns på genom nätverket RiksNära FöretagsHälsor

Hitta till Oss